Rippikoulu on seikkailu, jota ei kannata jättää väliin!

Rippikoulun käyminen on tärkeä etappi matkalla kohti aikuisuutta.

Rippikoulu on pieni elämänmatka, seikkailu, jonka saa kokea kerran elämässään.

Rippikoulu käydään yleensä sen vuoden aikana, kun täytetään 15 vuotta. Rippikouluporukassa saat kokea, kasvaa ja pohtia elämää yhdessä samanikäisten kanssa. Lähde mukaan!

Myös aikuinen tai kirkkoon kuulumaton voi käydä rippikoulun. Jos haluat käydä rippikoulun aikuisena, ota yhteyttä seurakuntamme pappeihin.

Nuoria rippikoululeirillä
Kirkon kuvapankki/ Jussi Vierimaa

Rippikoulun käyminen

Useimmat käyvät leirimuotoisen rippikoulun, joita järjestetään vuosittain useampi. Kesällä 2019 pidämme rippikoululeirit Nurmeksessa, Hyvärilän nuorisokeskuksessa. Lisäksi kesällä 2019 järjestetään kaupunkirippikoulu, joka on leirimuotoisen rippikoulun ja päivärippikoulun välimuoto. Kaupunkirippikoulussa on yhdessäoloa, opetusta ja retkeilyä lähimaastossa Kuhmon alueella päivittäin noin klo 12-20 välisenä aikana. Yöksi osallistujat menevät omiin koteihinsa.

Erikseen sovittaessa, tarvittaessa järjestämme rippikoululaisille myös pienryhmäopetusta. Jokainen nuori kykenee käymään rippikoulun, mutta noin puoli vuotta kestävään urakkaan täytyy sitoutua.

Ennen rippikouluun ilmoittautumista mieti, mikä on sinulle sopivin tapa osallistua rippikouluun.