Haudanhoito

Seurakunta vastaa hautausmaiden yleisestä hoitamisesta. Hautapaikan haltijat vastaavat haudan hoidosta ja hautaoikeuteen liittyy haudanhoitovelvoite. Hauta tulee pitää siistinä ja hoidettuna.

Haudan hoidon voi tilata seurakunnalta. Hautojen hoitoa koskevat sopimukset tehdään seurakunnan kirkkoherranvirastossa, josta saa sopimusta koskevia tietoja. Haudanhoitosopimuksia tehdään yhden kesän, viiden vuoden ja kymmenen vuoden ajalle.

Haudanhoitohinnat 2024

Huomioitavaa:

Seurakunta lähettää haudanhoitolaskut/tarjoukset asiakkaille kevättalven aikana. Kun hauta on kesällä seurakunnan hoidossa, saa asiakas automaattisesti tarjouslaskun seuraavana keväänä ja sen maksamalla hoito jatkuu. Jos haudanhoitoa ei haluta enää jatkaa, voi laskun/tarjouksen jättää maksamatta ja hoito katkeaa.  Tämä koskee kesähoitoa. 

Hauta otetaan hoitoon, kun hoitomaksu on tullut seurakunnan tilille. Haudan hoito alkaa keväällä sään salliessa ja yleensä kukat istutetaan kesäkuun 10. päivän aikoihin. Hoitokausi päättyy viimeistään syyskuun alussa kukkien kunnosta ja säästä riippuen. Kukkien valinnasta vastaa seurakunta. 

Kesäkaudella hautausmaalla on työssä puutarhuri, jolta voi kysellä kukkiin ja haudanhoitoon liittyvistä asioista paikanpäällä.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
044 738 4324
Kirkkotie 6-8
88900 KUHMO

Vuosilomalla 21.6.-21.7.2024

Seurakuntasihteeri
044 738 4300
Kirkkotie 6-8
88900 KUHMO
Puutarhuri, työssä kesäkaudella
Kappelikuja 1
88900 KUHMO