Sukututkimus

Seurakunta palvelee sukututkijoita ja suvustaan kiinnostuneita tekemällä sukututkimusta. Sukututkimus on maksullinen palvelu. Sukututkimusta tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Sukututkimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut
Sukutukimusta tai tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 45 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 20 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Toimitusmaksu
Todistuksesta peritään toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää myös laskutuksen. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan sekä laskutuksesta että todistuksen toimituksesta 5,50 euroa. Postiennakolla lähetettävästä todistuksesta peritään postiennakkomaksu. Todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa.

Katso sukututkimuksen maksuista tästä (Kirkkohallituksen asiakastiedote maksuista).

Sukututkimustilauksessa tulisi huomioida seuraavia asioita:
- tutkittavasta henkilöstä riittävät tunnistetiedot (nimi, syntymäaika ja –paikka sekä myös entinen sukunimi)
- muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta
- lisätiedot (puoliso, lapset ym.)
- missä laajuudessa tietoja halutaan eli montako sukupolvea edes- tai taaksepäin selvitetään

Allekirjoitetut sukututkimustilaukset lähetetään postitse sivun alaosassa olevaan osoitteeseen.
Tulosta tästä tilauskaavake täytettäväksi ja postitettavaksi.

Omatoiminen sukututkija
Kirkkoherranvirastossa ei ole tarjota tarkoituksenmukaisia tutkijatiloja omatoimista sukututkimusta varten.

Kuhmon seurakunnan kirkonarkistossa on kirkonkirjoja vuodesta 1855 lähtien. Sitä vanhemmat asiakirjat säilytetään Oulun maakunta-arkistossa.

Lisätietoja ja tilaukset:

Kuhmon seurakunnan kirkkoherranvirasto