Kuhmon kirkon alttaripöytä punaisin tekstiilein

Jumalanpalveluselämä Kuhmon seurakunnassa

Kuhmon seurakunnan pääjumalanpalvelus järjestetään Kuhmon kirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10.  Kuhmo on tunnettu runsaasta ja aktiivisesta jumalanpalveluksiin osallistuvasta seurakunnasta.  Siksi pääjumalanpalvelus on pidetty tyyliltään perinteisenä. Jumalanpalvelus toimitetaan vuoroviikoin messuna ja vuoroviikoin sanajumalanpalveluksena.

Lentiiran kirkon messu

Kerran kuukaudessa Lentiiran kirkossa kokoonnutaan yhteiseen messuun. Messun ajankohta on talvikaudella klo 12 ja kesäkaudella klo 10.  Messu on yleisimmin kuukauden alkuviikolla Heinäkuussa messua vietetään viikoittain. Lentiiran kirkko on Suomen kauneimpia jumalanpalveluspaikkoja. Lentiiran virsikirja sisältää myös yhden ylimääräisen adventtivirren, Anna-Maija Raittilan lentiiralaisia varten sanoittaman virren "Korpiteiden kansa".

Iivantiiran messu

Iivantiiran seruakuntakodilla (Juttuantie 2370)  järjestetään kerran kuukaudessa messu. Messu on yleisimmin kuukauden kolmas sunnuntai klo 10. Välillä messu on iltakirkon muodossa. Iivantiiran messua toimittavat paikallisen seurakuntataloyhdistyksen ihmiset ja Kuhmon seurakunnan työntekijät yhteisytössä. Useimmiten tilaisuudessa nautitaan myös kirkkokahvit.

Etualalla muistokynttilä hautaansiunattujen muistolle, takana Kuhmon kirkon kuoriosa
Kanttori (B), viransijainen
88900 KUHMO

Vapaapäivät pääsääntöisesti maanantai ja tiistai, kerran kuussa viikonloppuvapaa.

Jumalanpalvelukset perheille

Järjestämme erityisesti perheille suunnattuja jumalanpalveluksia säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Joskus perheille suunnattu jumalanpalvelus on samalla koko seurakunnan pääkirkko sunnuntaiaamuisin klo 10, joskus taas vietämme omaa kirkkohetkeämme sunnuntaisin iltapäivällä, klo 15. Vauvakirkot kokoavat kirkkoon myös aivan perheen pienimmät. Opettelemme yhdessä lapsille sopivia virsiä ja lauluja laulaen ja leikkien. Tutustumme kolmiyhteiseen Jumalaan lapsille mielekkäällä tavalla ja rukoilemme yhdessä lasten ja perheiden puolesta.

Löydät tiedon tulevista perhejumalanpalveluksista nettisivuiltamme, Kuhmolainen-lehdestä sekä kauppojen ilmoitustauluilta ja facebook-ryhmästä "Kuhmon seurakunnan lapsityö". Mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin vastaa mielellään kasvatuksen pappi Riikka, p. 044 7384302.