Isoskoulutukseen osallistuvia nuoria laulamassa.

ISOSTOIMINTA KUHMON SEURAKUNNASSA

Näiltä sivuilta saat tietoa oman seurakuntamme vuosittaisesta isoskoulutuksesta. Ota yhteyttä, jos et löydä etsimääsi.

On olemassa monia hyviä syitä, miksi isostoimintaan kannattaa tulla mukaan.

Näin isoskoulutusta kuvaili juuri koulutuksen päättänyt kuhmolainen nuori:

Isoskoulutuksesta on hyötyä työtä hakiessa. Isoskoulutuksen käyneillä on mahdollista päästä seurakunnalle myös muihin työtehtäviin kuin rippileirille, kuten kerho-ohjaajaksi. Niistä saa palkkaa. Isosena toimimisesta saa monenlaista työkokemusta ja oppii vastuun kantamista. Olemme oppineet yhteistyötaitoja. Isoskoulutuksessa on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia kavereita. Isosporukassa on aina hauskaa ja meillä on hyvä yhteishenki ja ilmapiiri. Silloin tällöin saa ilmaista ruokaa ja herkkujakin! <3

Isoskoulutus syksy 2018 - kevät 2019

Kokoonnumme säännöllisesti TIISTAI-iltaisin seurakuntakeskuksen Siivellä (käynti terveysaseman puoleisesta ovesta) klo 16-17.30.

Syksyn 2018 kokoontumiset:

2.10. klo 16-17.30

16.10. klo 16-17.30

6.11. klo 16-17.30

27.11. klo 16-17.30

Kevään 2019 kokoontumiset:

15.1. klo 16-17.30

Viikonloppuleiri Nurmeksen Hyvärilässä 8.-10.2.

26.2. klo 16-17.30

12.3. klo 16-17.30

26.3. klo 16-17.30

9.4. klo 16-17.30

Edellä mainittujen kokoontumisten lisäksi osallistumme koulutuksen aikana yhdessä muutamiin seurakunnan järjestämiin tapahtumiin ryhmän kanssa sovitusti.

Isosten tehtävään siunaaminen Kuhmon kirkossa 5.5.2019 klo 10.

Oma seurakuntamme on osa yli 2000 vuotista elävää kirkkoa. Isostoiminnan kautta siihen pääsee tutustumaan perusteellisemmin. Isostoimintaan kuuluu isoskoulutus joka kestää syksystä kevääseen. Toiminta antaa osallistujalle eväitä niin kristittynä kuin yhteiskunnan, perheen ja kaveripiirin jäsenenäkin.

Isoset luovat henkeä ja kantavat vastuuta

Leireillä toimiessaan isonen on vastuunkantaja, yhteishengenluoja ja tiedottaja leirin opettajien ja leiriläisten välillä. Isonen on kuuntelija ja toteuttaja. Isonen on vastaanottaja ja antaja. Isoset ovat nuoren seurakunnan kantava voima.

Isoskoulutusta voi hyödyntää muuallakin

Isostoiminnan myötä isonen pääsee myös tavalla tai toisella jakamaan sitä, mitä on itse saanut ja oppinut. Perinteisesti tämä tapahtuu ripareilla, mutta isoskoulutus antaa eväitä myös kerhojen ohjaamiseen ja vaikkapa pyhäkoulun pitämiseen. Ja onhan isosen taidoista aina hyötyä muuallakin kuin seurakunnissa. Isostoiminnasta saatava todistus voi olla kovaa valuuttaa myös esimerkiksi kesätyöhaussa.

Isostoiminnan ei välttämättä tarvitse johtaa isosena olemiseen leirillä tai kerhon ohjaamiseen.

Leireille isoseksi pääset, jos kuulut kirkkoon, sinut on kastettu, olet käynyt rippikoulun ja sinut on konfirmoitu. Toimintaan voi osallistua kaikki yli 15-vuotiaat nuoret, vaikka joku edellä mainituista ehdoista ei täyttyisikään. Kirkkoon voi liittyä myös isoskoulutuksen yhteydessä. Isostoimintaan on tervetullut mukaan sekin, joka vain haluaa tulla seurakuntaan ja saada Raamattu- ja elämäntaito-opetusta.

Isonen kasvaa tehtäväänsä kokemuksen karttuessa, siksi myös vanhempia isosia tarvitaan toiminnassa. Ohjausta saa aina, eikä isosen vastuu ole suurempi kuin mitä hän jaksaa kantaa.

Samalla kun isonen on tukemassa leireillä riparilaisten kasvua ja pohdintaa, omakin usko voi syventyä ja itseään voi oppia tuntemaan paremmin.