LEIRIKIRJE VUOKATINRANTA 2021

Helteisestä kesäsäästä olemme nauttineet ja kohta jo olemme matkalla leirille. Joten tässä leirikirjeessä on sinulle tärkeitä tietoja. Luethan sen huolellisesti läpi. Tämä on tarkoitettu sekä leiriläisen että vanhempien luettavaksi!

Aikataulusta ja ohjelmasta

Leirimme alkaa maanantaina 26.7. Lähdemme seurakuntakeskuksen parkkipaikalta bussilla Sotkamoon, Vuokatinrantaan. Bussi lähtee klo 9.00

Leirillä päivää rytmittävät opiskelu, ruokailut, hartaushetket ja monenlainen tekeminen.

Leirimme päättyy sunnuntaina 1.8. klo 12.15 Vuokatinrannassa. Tulemme bussilla Kuhmon kirkkoon, jossa pidämme konfirmaatioharjoituksen ja sovitamme albat. Tähän on syytä varata aikaa. Kotiin pääsee lähtemään viimeistään klo 15.

Vanhempien vierailupäivää emme voi järjestää koronapandemian takia. Mutta jos nuoresi tarvitsee jotain tavaraa lisää leirille, vierailun voi järjestää tapauskohtaisesti sopimalla siitä nuorisohjaajan tai papin kanssa.

Konfirmaatiosta

Konfirmaatiojuhlaa vietämme lauantaina 7.8 klo 11 Kuhmon kirkossa. Albojen pukemista ja muuta valmistautumista varten olethan paikalla kirkossa jo klo 10. Poikkeuksista sovitaan ohjaajien kanssa.

Nuoren kummi saa olla mukana siunaamassa nuorta konfirmaatiossa. Jos kummi ei pääse paikalle, voi siunaamassa olla mukana joku muu nuorelle läheinen aikuinen tai nuoren isonen.

Konfirmoitavien siunaamiseen osallistuvan on hyvä valita istuinpaikkansa kirkossa niin, että siitä pääsee sujuvasti siirtymään alttarille pyydettäessä.

Leirille mukaasi tarvitset seuraavat asiat

- Opiskeluvälineet (Raamattu, oppikirja, kirjoitusvälineet).
- Aluslakana, pussilakana ja tyynyliina (makuupussi ei käy)
- Peseytymisvälineet (shampoo, saippua), hygieniavälineet (hammasharja jne.) sekä pyyhe
- Henkilökohtaiset lääkkeet (ilmoitathan uusista lääkemääräyksistä myös ohjaajille!)
- Tarpeeksi vaihtovaatteita sekä lämmintä vaatetta (myös nuotion ääreen sopivia).
- Ulkoiluun sopivat kengät
- Uimapuvun, jos uit

Rahaa tarvitset

- mahdollisia kioskiostoksia varten sopivaksi katsomasi määrän

Jos soitat jotain instrumenttia, voit ottaa soittimesi mukaan.

Koska pyrimme pitämään leirikeskuksemme majoitustilat sekä yhteiset oleskelutilat mahdollisimman allergiaystävällisinä, on kaikkien suihkutettavien deodoranttien, hajusteellisten hiuslakkojen ja hajusteiden käyttö kielletty leirillä. Pakkaa mukaasi esim. roll-on deodoranttia ja jos mahdollista, koeta suosia hajusteettomia tuotteita.

Älä ota rippikouluun mukaasi kännykkää isompia elektroniikkalaitteita.

Seurakunnan vakuutus kattaa leiriläisen, mutta ei henkilökohtaisen omaisuuden vahinkoja, joten leirille ei kannata tuoda mukanaan mitään arvokasta.

Tupakka, alkoholi sekä muut päihteet ovat kiellettyjä.

Myös energiajuomat ja muut energiatuotteet ovat kiellettyjä leirillä!

Ulkoläksyt

Leirin aikana suoritetaan seuraavat ulkoa opeteltavat kristinopin kohdat:
- 10 käskyä
- Uskontunnustus
- Isä meidän -rukous
- Herran siunaus
- Kaste- ja lähetyskäsky (Matt. 28:18-20)

Ulkoläksyt löydät oppikirjan takaosasta. Ne suoritetaan leirin aikana isoselle tai ohjaajalle suullisesti, mutta tilanteen vaatiessa näiden suorittaminen voidaan toteuttaa myös esim. kirjallisesti. Harjoittele näitä jo ennen leirille saapumista!

Muuta huomioitavaa

Pidä leirillä huolta levosta ja jaksamisestasi. Joustava, toiset huomioon ottava ja myönteinen asennoituminen on tärkeä leirivaruste. Me kaikki, myös ohjaajat ja isoset tarvitsemme kaikkea tätä. Rippikoulun suorittaminen on edellytys konfirmaatiolle ja rippijuhlille.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi leirille. Edessä on ainutkertainen kokemus, josta voit saada paljon muistoja ja kokemuksia. Taivaan Isän siunausta!

Jos sinulle tulee jotain kysyttävää, ota yhteyttä!

Rippikoulun ohjaajat:

Riikka Pääkkönen, Pappi                                       puh. 044 738 4302 (tavoitettavissa 22.7. jälkeen)

Simo Pulkkinen, Nuorisotyönohjaaja                   puh. 044 738 4312