Rippikoulu 2021

Talvijakson aikataulu

Tehtävä jokaiselle:

1. Kirjallinen tehtävä "Esittelykirje itsestäsi"  palautus 10.1.2021 mennessä sähköpostiin riikka.paakkonen(at)evl.fi (ks. ohjeet vierittämällä alaspäin)

Esittele itsesi kirjeessä.

Voit käyttää alla olevia "apukysymyksiä" ja lisäksi kirjoittaa vapaasti. Kirjoita kokonaisia lauseita, niin että lukija voi ymmärtää mihin kysymykseen kirjoittamasi asia on vastaus, eli esimerkiksi voit aloittaa lauseen "Tulen iloiseksi...".

Muista merkitä kirjoitukseen nimesi ja ryhmäsi!

Voit kirjoittaa esimerkiksi näistä aiheista:

Kerro kuka olet ja ketä perheeseesi kuuluu. Mitä harrastat/ mistä olet kiinnostunut? Mistä tulet iloiseksi? Mikä saa sinut suuttumaan? Kerro, millaisia kommentteja rippikouluun liittyen olet kuullut rippikoulun käyneiltä kavereilta, perheen jäseniltä tai sukulaisilta. Mieti, mikä voisi olla parasta mitä rippikoulussa voisi sattua? Mikä taas pahinta mitä rippikoulussa voisi sattua?

Palauta esittelykirjeesi 10.1.2021 mennessä Riikalle sähköpostiin.

KOKOONTUMISET:

RIPPIKOULULAISTEN KALENTERI KEVÄT 2021

Leiri 1 (Hyvärilä) Opetusviikonloppu 20.-21.3.

Päivärippikoulu Opetusviikonloppu 27.-28.3.

Leiri 2 (Vuokatinranta) Opetusviikonloppu 27.-28.2.

Opetusviikonloppuina lauantaina klo 10-15 opetus on seurakuntakeskuksen salissa ja sunnuntaina klo 10-13 kirkossa (rippikoululaiset osallistuvat ensin jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen on opetusta kirkossa).

Myöhemmin keväällä rippikoululaiset osallistuvat kahteen vapaavalintaiseen jumalanpalvelukseen sekä tekevät toukokuussa kirjallisen etätehtävän (tehtävä ilmestyy myöhemmin rippikoulusivulle).

Jos et pääse oman ryhmäsi viikonloppuun, voit osallistua toisen ryhmän tapaamiseen (ilmoita siitä etukäteen Simolle ruokailujen takia).

Tietoa rippikoulun kustannuksista vuonna 2021:

Leiririppikoulun hinta on 80e

Päivärippikoulun hinta on 40e.

Maksusta on mahdollista saada vapautus perheen taloustilanteesta johtuen.

Vapaamuotoisen anomuksen käsittelee talouspäällikkö Satu Ylönen (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Rippikoulumaksu kattaa seuraavat asiat:

- Rippikoulumateriaalin, kirjan (sis. katekismus), Raamatun ja riparikassin.

- Vakuutuksen rippikoulutapahtumien ja tilaisuuksien aikana.

- Ruokailut ja muun tarjoilun kokoontumispäivinä. Huom! Syömättömyys ei ole peruste maksun alentamiselle!

- Mahdolliset kuljetukset (myös päivärippikoulussa voidaan tehdä retkiä).

- Leiririppikoulussa majoituksen (tästä syystä 40e korkeampi maksu)

Etkö ole vielä ilmoittautunut rippikouluun? Vielä ehdit!

Rippikoulu on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.

Rippikoulussa perehdytään kristinuskon keskeisiin asioihin turvallisessa ilmapiirissä.

Nyt on sinun aikasi lähteä mukaan rippikoulumatkalle!

Ilmoittaudu ennakkoon tämän linkin kautta.

Rippikouluryhmät vuonna 2021

Leiri1            7.6.-13.6. Hyvärilä, Nurmes

Leiri2            26.7.-1.8. Vuokatinranta, Vuokatti

Päiväryhmä 28.6.- 2.7. seurakunnan tiloissa Kuhmossa

Kaikkien ryhmien opetussisällöt ja oppituntimäärät ovat keskenään verrannollisia. Alustavat ryhmäkoot ovat n. 25 nuorta/leiri ja päiväryhmä 10-15 nuorta.

Alustavat konfirmaatiopäivät:

Leiri1 la 19.6.

Leiri2 la 7.8.

Päiväryhmä la 10.7.

(muutokset ovat mahdollisia)

Ryhmätoiveet

Kaikki eivät voi osallistua kesän ensimmäiseen rippikouluun. Jos aiot hakea kaupungin kesätyöpaikkoihin (esimerkiksi lasten leiritoimintoihin), valitse tuolloin leiri2 (tai päivärippikoulu), jotta kesätöiden ja rippikoulun yhteensovittaminen on helpompaa.

Jos olet menossa järjestö- tai harrasterippikouluun toisaalle, mutta käyt talvijakson Kuhmossa, merkitse ryhmäksesi "muualla rippikoulun suorittavat" (toisella ryhmätoiveella ei tuolloin ole väliä).

Ryhmäjaot on kerrottu rippikoulustartissa kirkossa oppimateriaalien jaon yhteydessä. Jos et muista omaa ryhmääsi, kysy ohjaajilta.

Nuorisotyönohjaaja, viransijainen

Nuorisotyönohjaajan viransijainen 28.10.2019-10.11.2021