RIPPIKOULU 2021 KUHMON SEURAKUNNASSA

Riparikesä lähestyy!

Riparit järjestyvät suunnitellusti

Tällä tietoa voimme järjestää rippikoulut suunnitellusti, Korona-turvallisuus ripariviikkojen aikana huomioiden. Jos kaipaat lisätietoja, ole yhteydessä Simoon tai Riikkaan. Vierailupäiviä emme järjestä kesän 2021 leireille.

TIETOA VUOKATINRANNASSA PIDETTÄVÄN LEIRIN RIPPIKOULULAISILLE:

Pääset leirikirjeeseen tästä.

TIETOA RIPPIKOULULAISELLE

Muistathan pestä ja puhdistaa käsiäsi ulkoa tullessa ja aina ennen ruokailua! Jos sinulla on jotakin flunssan oireita, ota yhteys ohjaajiin kotoa käsin. Tiedossaoleva siitepölyallergia ja sen oireet eivät ole este rippikouluun osallistumiselle. Olemme myös ulkotiloissa päivän aikana, joten allergialääkkeet ovat tarpeelliset.

Jos joku sairastuu rippikoululeirin aikana, olemme yhteydessä vanhempiin ja terveydenhuoltoon mahdollista koronatestiä varten. Maskin käyttö rippikoululaisen oman harkinnan mukaan. Jos sinulla tai vanhemmilla on kysyttävää rippikoulun järjestelyistä, ole yhteydessä Riikkaan tai Simoon mieluiten teksti- tai whatsappviestinä. Soitamme sinulle takaisin.

ETÄTEHTÄVÄ TOUKOKUUSSA

Toukokuun etätehtävänä on valmistautua ripariviikkoon katsomalla Youtubesta Emilia-papin vinkit seuraavaan kolmeen kohtaan:

1) MITÄ MUKAAN RIPARILLE? (tällä videolla vinkkejä myös päivärippikoululaisille joten kaikki katsovat!)

2) MITEN OPIN RIPARIN ULKOLÄKSYT?

3) VINKKEJÄ ONNISTUNEESEEN KONFIRMAATIOON

Käy katsomassa nämä videot toukokuun aikana. Näistä kysytään ripariviikolla!

Ehkä innostut katselemaan myös muita Tube-pappeja, tässä muutamia kanavia, joissa puhutaan ripari- ja uskonasioista:

Pastorific

Anu Backman

pastoripuhto

TIETOA KONFIRMAATIOISTA

Kaikki kesän konfirmaatiot järjestetään lauantaipäivisin klo 11 Kuhmon kirkossa

Leiri1 la 19.6.

Leiri2 la 7.8.

Päiväryhmä la 10.7.

tilanne 22.5.:

Toivomme, että voimme järjestää konfirmaatiot viime kesän kaltaisissa olosuhteissa, jossa voimme ottaa kirkkoon juhlaväen kokonaisuudessaan. Konfirmaatiojumalanpalveluksen pitäminen koko ryhmälle väljässä kirkkotilassa on tällä tietoa mahdollista. Seuraamme aluehallintoviraston koronaturvallisuusohjeita ja noudatamme tarvittaessa kirkossa sektoriointia. Lisätietoja saat ryhmäsi ohjaajilta leirin kuluessa.

Tietoa rippikoulun kustannuksista vuonna 2021:

Leiririppikoulun hinta on 80e

Päivärippikoulun hinta on 40e.

Maksusta on mahdollista saada vapautus perheen taloustilanteesta johtuen.

Vapaamuotoisen anomuksen käsittelee talouspäällikkö Satu Ylönen (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Rippikoulumaksu kattaa seuraavat asiat:

- Rippikoulumateriaalin, kirjan (sis. katekismus), Raamatun ja riparikassin.

- Vakuutuksen rippikoulutapahtumien ja tilaisuuksien aikana.

- Ruokailut ja muun tarjoilun kokoontumispäivinä. Huom! Syömättömyys ei ole peruste maksun alentamiselle!

- Mahdolliset kuljetukset (myös päivärippikoulussa voidaan tehdä retkiä).

- Leiririppikoulussa majoituksen (tästä syystä 40e korkeampi maksu)

Hyvärilään ja Vuokatinrantaan järjestetään yhteinen meno- ja paluukuljetus, joka sisältyy rippikoulumaksuun!

Etkö ole vielä ilmoittautunut rippikouluun? Vielä ehdit!

Rippikoulu on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.

Rippikoulussa perehdytään kristinuskon keskeisiin asioihin turvallisessa ilmapiirissä.

Nyt on sinun aikasi lähteä mukaan rippikoulumatkalle!

Ilmoittaudu ennakkoon tämän linkin kautta.

Rippikouluryhmät vuonna 2021

Leiri1            7.6.-13.6. Hyvärilä, Nurmes

Leiri2            26.7.-1.8. Vuokatinranta, Vuokatti

Päiväryhmä 28.6.- 2.7. seurakunnan tiloissa Kuhmossa

Kaikkien ryhmien opetussisällöt ja oppituntimäärät ovat keskenään verrannollisia. Alustavat ryhmäkoot ovat n. 25 nuorta/leiri ja päiväryhmä 10-15 nuorta.

Alustavat konfirmaatiopäivät:

Leiri1 la 19.6.

Leiri2 la 7.8.

Päiväryhmä la 10.7.

(muutokset ovat mahdollisia)

Ryhmätoiveet

Kaikki eivät voi osallistua kesän ensimmäiseen rippikouluun. Jos aiot hakea kaupungin kesätyöpaikkoihin (esimerkiksi lasten leiritoimintoihin), valitse tuolloin leiri2 (tai päivärippikoulu), jotta kesätöiden ja rippikoulun yhteensovittaminen on helpompaa.

Jos olet menossa järjestö- tai harrasterippikouluun toisaalle, mutta käyt talvijakson Kuhmossa, merkitse ryhmäksesi "muualla rippikoulun suorittavat" (toisella ryhmätoiveella ei tuolloin ole väliä).

Ryhmäjaot on kerrottu rippikoulustartissa kirkossa oppimateriaalien jaon yhteydessä. Jos et muista omaa ryhmääsi, kysy ohjaajilta.

Nuorisotyönohjaaja, viransijainen

Nuorisotyönohjaajan viransijainen 28.10.2019-10.11.2021