Kirkkovaltuusto

Kuhmon seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää kirkkovaltuusto, joka valitaan yleisillä vaaleilla neljän vuoden välein. Viimeisimmät vaalit käytiin marraskuussa 2018. Kirkkovaltuuston koko määräytyy seurakunnan jäsenmäärän perusteella. Kuhmon seurakunnan kirkkovaltuustossa on 23 jäsentä. Kirkkoneuvoston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla on valtuuston kokouksessa läsnäolovelvollisuus.

Kirkkovaltuuston kokoukset ovat julkisia, jollei valtuusto päätä käsitellä asiaa suljettuna.

Kirkkovaltuusto hyväksyy mm. seurakunnan talousarvion, toimintasuunnitelman ja tilinpäätöksen. Kirkkovaltuusto perustaa virat, tekee rakentamispäätökset ja valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kirkkovaltuusto kokoontuu kolmesta neljään kertaan vuodessa.

Kirkkovaltuuston jäsenet 2019-2022

Tuomas Kettunen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja