Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori, kutsumme sinut rippikouluun!

Rippikoulu on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.  Rippikoulussa perehdytään kristinuskon keskeisiin asioihin turvallisessa ilmapiirissä.

Nyt on sinun aikasi lähteä mukaan rippikoulumatkalle!

Kuinka pääset mukaan?

1. Ilmoittaudu ennakkoon 24.9.2022 mennessä

http://www.mvsoy.fi/srk/kuhmo/url/2CxkJbw9WnLinkki avautuu uudessa välilehdessä

1. seuraava etappi ilmoittautumisen jälkeen:

Rippikoulut alkavat nuorten ja vanhempien yhteisellä rasti-illalla, joita järjestetään:

Kuhmon kirkossa 10.10.2022 klo 16.30-18.30.

Kyseisenä iltana kirkkoon voi tulla miten ajallisesti sinulle parhaiten sopii ilmoitetun ajan puitteissa. Kirkossa kierretään tehtävärastit ja käydään esittäytymässä rippikouluohjaajille. Saat tästä tapaamisestasi mukaan myös rippikoulumateriaalin. Aikaa on hyvä varata vähintään 45min.

Paikalla ovat rippikoulun työntekijät, vs kirkkoherra Riikka Pääkkönen ja nuorisotyönohjaaja Simo Pulkkinen.

Jos aika ei sovi, ole yhteydessä Simoon.

Rasti-illan jälkeen valmistaudut rippikouluun tekemällä ennakkotehtävän. Tehtävä ja ryhmäsi kokoontumiskalenteri tulevat näkyviin rippikoulusivulle (samalle missä ilmoittautumislinkki on).

Ryhmätoiveet

Kaikki eivät voi osallistua kesän ensimmäiseen päivärippikouluun. Jos aiot hakea kaupungin kesätyöpaikkoihin (esimerkiksi lasten leiritoimintoihin), valitse tuolloin leiri heinäkuussa tai talvirippikoulu, jotta kesätöiden ja rippikoulun yhteensovittaminen on helpompaa.

Ryhmäjaot selviävät 10.10 illassa. Huom.! Sinun on merkittävä kaksi ryhmätoivetta.

Jos olet menossa järjestö- tai harrasterippikouluun toisaalle, mutta käyt talvijakson Kuhmossa, merkitse ryhmäksesi "muualla rippikoulun suorittavat" (toisella ryhmätoiveella ei tuolloin ole väliä minkä laitat).

Rippikouluryhmät vuonna 2023

Päivärippikoulu kesäkuussa               5.6.-9.6. Seurakunnan tiloissa. Pienryhmärippikoulu. Konfirmaatio 10.6.2023

Leiri heinäkuussa            24.7.-29.7. Vuokatinranta, Vuokatti. Konfirmaatio 5.8.2023

Talvirippikoulu                 sisältää leirin ma-pe 2.-6.1. vuokatinrannassa, sekä opetuspäivän seurakuntakeskuksella 10.3. Konfirmaatio 11.3.2023

Alustavat konfirmaatiopäivät:

Päivärippikoulu kesäkuussa 10.6.2023

Leiri heinäkuussa 5.8.2023

Talvirippikoulu 11.3.2023

(muutokset mahdollisia)

Piirros, jossa risti, pelastusrengas ja ankkuri. Kuva: Johanna Pesonen

Rippikoulumaksu

Leirimaksu vuonna 2023 on 80 euroa. Päivärippikoulumaksu on 40 euroa. Lisätietoa siitä, mitä maksu sisältää, löytyy rippikoulusivulta. Taloudellisista syistä voi maksusta saada vapautuksen anomalla sitä seurakunnan taloustoimistosta, talouspäällikkö Satu Ylöseltä.

Terveisin,

Riikka                                            &                Simo

pappi, kasvatuksen työalavastaava                        nuorisotyönohjaaja

Lisätiedot ja kyselyt

Käytännön järjestelyt: Simo Pulkkinen p. 044 738 4312, simo.pulkkinen@evl.fi

Rippikouluopetus: Riikka Pääkkönen p. 044 7384302, riikka.paakkonen@evl.

ps. Etkö kuulu kirkkoon? Rippikoulun voi halutessaan käydä kirkkoon kuulumatonkin. Kirkkoon liittyminen ja kaste ovat mahdollisia rippikoulun käymisen yhteydessä.

ikoni ja kynttilät hartaushetkessä alttarilla

vs. kirkkoherra 15.11.2021-14.2.2023, seurakuntapastori
Kirkkotie 6-8