RIPPIKOULU 2021

Hei sinä ensi vuonna 15 vuotta täyttävä nuori, kutsumme sinut rippikouluun!

Rippikoulu on ainutlaatuista aikaa elämässä. Rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. Siellä pohditaan myös suhdetta omaan itseensä, toisiin ja koko luomakuntaan.

Rippikoulussa perehdytään kristinuskon keskeisiin asioihin turvallisessa ilmapiirissä.

Nyt on sinun aikasi lähteä mukaan rippikoulumatkalle!

Ilmoittaudu ennakkoon 11.10. mennessä.

Rippikouluryhmät vuonna 2021

Leiri1            7.6.-13.6. Hyvärilä, Nurmes

Leiri2            26.7.-1.8. Vuokatinranta, Vuokatti

Päiväryhmä 28.6.- 2.7. seurakunnan tiloissa Kuhmossa

Kaikkien ryhmien opetussisällöt ja oppituntimäärät ovat keskenään verrannollisia. Alustavat ryhmäkoot ovat n. 25 nuorta/leiri ja päiväryhmä 10-15 nuorta.

Alustavat konfirmaatiopäivät:

Leiri1 la 19.6.

Leiri2 la 7.8.

Päiväryhmä la 10.7.

(muutokset ovat mahdollisia)

Ryhmätoiveet

Kaikki eivät voi osallistua kesän ensimmäiseen rippikouluun. Jos aiot hakea kaupungin kesätyöpaikkoihin (esimerkiksi lasten leiritoimintoihin), valitse tuolloin leiri2 (tai päivärippikoulu), jotta kesätöiden ja rippikoulun yhteensovittaminen on helpompaa.

Jos olet menossa järjestö- tai harrasterippikouluun toisaalle, mutta käyt talvijakson Kuhmossa, merkitse ryhmäksesi "muualla rippikoulun suorittavat" (toisella ryhmätoiveella ei tuolloin ole väliä).

Ryhmäjaot selviävät loppuvuoden aikana. Niistä tiedotetaan myöhemmin.

HUOM! Merkitse vähintään kaksi ryhmätoivetta.

Kaikki rippikouluun ilmoittautuneet osallistuvat viikolla 43 järjestettävään rasti-iltaan (rippikoulustartti).

Tietoa rippikoulun kustannuksista vuonna 2021:

Leiririppikoulun hinta on 80e

Päivärippikoulun hinta on 40e.

Maksusta on mahdollista saada vapautus perheen taloustilanteesta johtuen.

Vapaamuotoisen anomuksen käsittelee talouspäällikkö Satu Ylönen (etunimi.sukunimi@evl.fi).

Rippikoulumaksu kattaa seuraavat asiat:

- Rippikoulumateriaalin, kirjan (sis. katekismus), Raamatun ja riparikassin.

- Vakuutuksen rippikoulutapahtumien ja tilaisuuksien aikana.

- Ruokailut ja muun tarjoilun kokoontumispäivinä. Huom! Syömättömyys ei ole peruste maksun alentamiselle!

- Mahdolliset kuljetukset (myös päivärippikoulussa voidaan tehdä retkiä).

- Leiririppikoulussa majoituksen (tästä syystä 40e korkeampi maksu)

Kuinka vuoden 2021 rippikouluun ilmoittaudutaan?

Täytä ilmoittautumislomake 11.10. mennessä ja osallistu rippikoulustarttiin kirkossa

1. Käy ilmoittamassa tietosi ja toiveesi rippikoulun ajankohdasta tämän linkin kautta.

2. Osallistu yhdessä huoltajasi kanssa rippikoulun aloittavaan iltaan Kuhmon kirkossa

Startti-iltoja on kolme: 20.10., 21.10., 22.10. klo 17.30-19 (valitse näistä yksi).

Kyseisenä iltana kirkkoon voi tulla miten ajallisesti sinulle parhaiten sopii. Kirkossa ja sen ympäristössä kierretään tehtävärastit ja käydään esittäytymässä rippikouluohjaajille. Saat tästä tapaamisestasi mukaan myös rippikoulumateriaalin. Aikaa on hyvä varata  vähintään 45min.

Paikalla on rippikoulun työntekijät Riikka ja Simo. Keskiviikkoiltana paikalla on myös kappalainen Annaliisa Hakulinen, joka on ensi kesänä päiväryhmän pappi.

Jos mikään edellä mainituista ajoista ei sovi, ole yhteydessä Simoon tai Riikkaan.

Etkö kuulu kirkkoon?

Rippikoulun voi halutessaan käydä kirkkoon kuulumatonkin. Kirkkoon liittyminen ja kaste ovat mahdollisia rippikoulun käymisen yhteydessä.

Nuorisotyönohjaaja, viransijainen

Nuorisotyönohjaajan viransijainen 28.10.2019-10.11.2021