Etusivu arrow Kirkkoherranvirasto arrow Sukututkimus

Sukututkimus Tulosta

Seurakunta palvelee sukututkijoita ja suvustaan kiinnostuneita tekemällä sukututkimusta. Sukututkimus on maksullinen palvelu. Sukututkimusta tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut
Sukutukimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti ja 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 30 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 15 euroa, yhteensä 60 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut
Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 12 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Toimitusmaksu
Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa. Jos maksullinen todistus lähetetään ulkomaille, lisätään kustannuksiin vielä posti- ja pankkipalvelumaksut. Mikäli todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun (5,50 €) lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu. Yhteensä toimitus- ja postikuluja tulee tällöin 11 euroa.

Mikäli laskuttaja joutuu lähettämään maksukehotuksen, veloitetaan siitä 5 euroa.

Katso sukututkimuksen maksuista tästä (Kirkkohallituksen asiakastiedote).

Sukututkimustilauksessa tulisi huomioida seuraavia asioita:
- tutkittavasta henkilöstä riittävät tunnistetiedot (nimi, syntymäaika ja –paikka sekä myös entinen sukunimi)
- muuttoaika seurakuntaan tai seurakunnasta
- lisätiedot (puoliso, lapset ym.)
- missä laajuudessa tietoja halutaan eli montako sukupolvea edes- tai taaksepäin selvitetään

Allekirjoitetut sukututkimustilaukset lähetetään postitse sivun alaosassa olevaan osoitteeseen.
Tulosta tästä tilauskaavake täytettäväksi ja postitettavaksi.

Omatoiminen sukututkija
Kirkkoherranvirastossa ei ole tarjota tarkoituksenmukaisia tutkijatiloja omatoimista sukututkimusta varten.

Kuhmon seurakunnan kirkonarkistossa on kirkonkirjoja vuodesta 1855 lähtien. Sitä vanhemmat asiakirjat säilytetään Oulun maakunta-arkistossa.

Lisätietoja ja tilaukset:

Kuhmon seurakunnan kirkkoherranvirasto