Etusivu arrow Kirkkoherranvirasto arrow Lomakkeet

Virkatodistustilaus Tulosta
Virkatodistusten ja sukuselvitysten tilaaminen

Kuhmon seurakunta antaa virkatodistuksia (eli otteita kirkonkirjoista/jäsenrekisteristä) tämänhetkisistä ja aiemmista jäsenistään. Virkatodistuksia on kahdenlaisia:

1. Päähenkilötiedot sisältävä virkatodistus
Käyttötarkoituksesta riippuen todistukseen merkitään perushenkilötiedot myös puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista. Virkatodistus on suomenkielinen, mutta tarvittaessa virkatodistuksen (ei sukuselvitys) saa monikielisenä (suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska).

Virkatodistuksen tilauslomake

2. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus
Sukuselvitys on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja maininnat puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset.
Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon. Huom. sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus.

Sukuselvitys on tilattava erikseen kaikista niistä seurakunnista, joissa henkilö on 15 vuotta täytettyään ollut kirjoilla (siltä ajalta kuin hän on siellä ollut kirjoilla). Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys siltä ajalta maistraatista.

Huom! Mikäli sukuselvityksessä on henkilön kohdalla maininta elää, hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta. Lisätietoja sukuselvityksistä saa kirkkoherranvirastosta.

Sukuselvitystilaus: Virkatodistuksen tilauslomake

Virkatodistusmaksut

Virkatodistusten maksut muuttuivat vuonna 2014 ja keväällä 2015 maksuja tarkistettiin. Uudet tarkistetut maksut tulivat voimaan 1.6.2015. Päätöksen maksumuutoksesta on tehnyt Kirkkohallitus, jolle kirkkolain mukaan kuuluu päätösvalta kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävien maksujen määräämisestä. Päätökset on julkaistu Kirkkohallituksen yleiskirjeissä 13/2014 ja 10/2015. Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävissä maksuissa pyritään noudattamaan maistraattien vastaavien todistusten maksuja.

Maksut koskevat erilaisia todistuksia. Osa todistuksista on maksuttomia. Maksuttomia todistuksia ovat henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä tulostetut seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja koskevat todistukset (ns. elää-todistus).

Kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä (Kirjuri) tulostetusta muusta kuin yllä mainitusta elää-todistuksesta peritään 8 euroa ja manuaalisesti laaditusta todistuksesta 30 euroa. Todistus laaditaan manuaalisesti silloin, kun siihen on haettu tietoa muusta rekisteristä kuin kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä.

Katso lisätietoa virkatodistusmaksuista tästä.

Tilaaminen ja toimittaminen:
Virkatodistuksen voi noutaa kirkkoherranvirastosta aukioloaikoina tai se lähetetään postitse. Tilauksen voi tehdä puhelimella, faksilla ja oheisella tulostettavalla ja postitettavalla tilauskaavakkeella.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen.  Lisäksi peritään mahdollinen postiennakkomaksu. Maksullisen todistuksen lähettämisestä ulkomaille peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut. Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan erillisen laskun lähettämisestä lisäksi 5,50 euroa (lasku ja todistus eri osoitteisiin = 11 €).

Maksukehotuksesta veloitetaan 5 euroa. Faksin lähettämisestä ei peritä maksua.

Kirkon Palvelukeskus postittaa virkatodistukseen liittyvän laskun asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen.

Kuhmon seurakunnan laskutusosoite on 1.1.2016 alkaen:

Yritys
Kuhmon seurakunta
Laskutusosoite

Kirkon Palvelukeskus/Kuhmon seurakunta
++3179++
00026 Basware

Verkkolaskuosoite
0003701862091
Sähköpostiosoite laskuille
kirkonpalvelukeskus(at)bscs.basware.com

Lisäksi huomioitavaa:
Kuhmon seurakunta oli vuoteen 1936 saakka Kuhmoniemen seurakunta.
Henkilötietojen, erityisesti henkilötunnuksen lähettäminen ei sähköpostilla ole välttämättä täysin turvallista. Siksi voit jättää tilauksen myös puhelimella. Yhteystiedot löydät täältä.