Etusivu
Tekstin koko:
 
 

Ajasta iäisyyteen Tulosta

 
Hautajaisten jälkeen
Yleensä hautajaisten jälkeisenä sunnuntaina jumalanpalveluksessa luetaan hautaan siunattujen nimet sekä rukoillaan heidän ja omaisten puolesta. Omaisille postitetaan kahden viikon kuluessa hautauksesta uusien hautojen hautakirjat sekä hautaukseen ja tilojen vuokraamiseen liittyvät laskut. Siunaustilaisuus tallennetaan DVD-levylle ja se toimitetaan omaisille.

Seurakunta toimittaa hautauksen jälkeen uusille hautapaikoille puuristin, josta selviää vainajan nimi ja hautapaikkatiedot.

Seurakunnan talouspäällikkö opastaa muistomerkkiasioissa ja hän hyväksyy myös muistomerkkisuunnitelmat.

Muistokynttilöitä ei saa asettaa hautakatteelle syttymisvaaran takia. Kukkalaitteet poistetaan seurakunnan toimesta 14 päivän kuluttua, mikäli omaiset eivät ole niitä aiemmin poistaneet.

Papit ja diakoniatyöntekijät voivat käydä keskusteluja omaisten kanssa myös hautaamisen jälkeen. Noin neljän kuukauden kuluessa lähiomainen saa kutsun seurakunnan järjestämään surevien omaisten iltaan. Illan aikana keskustellaan menetykseen liittyvistä kysymyksistä. Pyhäinpäivänä järjestetään vainajien muistopäivän iltakirkko, jossa luetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden nimet ja sytytetään jokaiselle muistokynttilä. Surun ja kuoleman keskellä toisen ihmisen tuki, läheisyys ja rukous auttavat jaksamaan elämässä eteenpäin.  

 

 


KUHMON SEURAKUNTA, Kirkkotie 6-8, 88900 KUHMO • puh. 08 6172 371 (vaihde), fax  08 6141 954 • e-mail: kuhmo.seurakunta(at)evl.fi
Kirjaudu