Etusivu
Tekstin koko:
 
 

Ajasta iäisyyteen Tulosta


Hautapaikka
Seurakuntakeskuksessa, kirkkoherranvirastossa hoidetaan kaikki hautaamiseen ja hautapaikkoihin sekä haudan kunnostukseen ja hoitoon liittyvät asiat. Kirkkoherranvirastossa sovitaan myös rintamatunnukseen, havutukseen ja vainajan näyttöön liittyvät asiat. Lisäksi omaisille kerrotaan seurakunnan käytäntö haudan peitosta ja hautaukseen liittyvien toimenpiteiden hinnoista.

Hautauksenvalvoja sopii omaisten kanssa siunauskappelissa tai haudalla tapahtuvaan hautaansiunaamiseen ja hautaukseen liittyvät tapahtumat ja yksityiskohdat.

Uusien hautapaikkojen lunastukset ja mahdolliset hautapaikkojen näytöt sovitaan kirkkoherranvirastossa. Hautapaikkojen näytöt hoitaa haudankaivaja. Yksityiskohtaiset tiedot  haudan peittämisestä ja hauta-alueen kunnostuksen aikataulusta antaa haudankaivaja. Uudet haudat luovutetaan 30 vuoden määräajaksi ja koskemattomuusaika on 20 vuotta.

Mikäli kyseessä on aiemmin lunastettu hautapaikka, tulisi hautapaikan hallintaoikeuden, ajan ja hautapaikan osoittava hautakirja toimittaa hautausmaan toimistoon asianmukaisia merkintöjä varten.

Uurnahautaus
Vainaja siunataan yleensä arkussa, jonka jälkeen hänet viedään tuhkattavaksi. Uurnahautaus on yleistymässä vuosi vuodelta. Uurna tai pelkkä tuhka voidaan kätkeä sukuhautaan, uurnahautaan tai muistolehtoon.

Muistolehto on hautausmaalla oleva alue, johon voidaan laskea tuhkauurna tai pelkkä tuhka. Vainajan nimilaatta kiinnitetään yhteiseen muistopaateen. Uurnanlaskun suorittaa seurakunta ilman omaisten läsnäoloa.

Haudanhoito kuuluu kirkkolain mukaan hautaoikeuden haltijalle. Omaiset voivat hoitaa hautaa itse tai antaa sen seurakunnan hoidettavaksi. Hautojen hoitoon ja kaikista hautausmaahan liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon ma-pe klo 9.00 – 14.00. 

 

 


KUHMON SEURAKUNTA, Kirkkotie 6-8, 88900 KUHMO • puh. 08 6172 371 (vaihde), fax  08 6141 954 • e-mail: kuhmo.seurakunta(at)evl.fi
Kirjaudu