Etusivu arrow Avioliitto

Linkit:
Virsikirja
Papit

Kodin siunaaminen on vanha kristillinen tapa. Rukoushetken toimittaa pappi, seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen.

Rukoushetki voidaan pitää myös perhe- ja ystäväpiirissä. Sen voi yhdistää
esimerkiksi tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan.

Kotia siunattaessa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille. Kodin siunaamisen rukoushetkessä lauletaan virsiä tai muuta tilaisuuden luonteeseen sopivaa musiikkia.

Rukoushetken tarkempi sisältö on virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä. Rukoushetkessä laulettavia perhe-, kiitos- ja siunausaiheisia virsiä sekä seurakunnan työntekijöiden yhteystietoja löytyy oheisista linkeistä.