Etusivu arrow Viikon sana

Viikon sana Tulosta

Jeesus johdata tiemme kulkua"

vk.jpg

Jeesus johdata tiemme kulkua.
Auta, että kiiruhdamme, jälkiäsi noudatamme.
Kätes meille suo, ohjaa Isän luo.

Elämämme on Jumalan tiedossa, kädessä. Hän on sinut ja minut luonut ja kutsunut nimeltä omakseen jo kasteessa. Elämän tiemme on kulkenut välillä erämaassa ja polut ovat olleet vaikeakulkuisiakin.
 "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, vaan ihana enkeli kotihin vie, niin pitkä on matka, ei kotia näy, vaan ihana enkeli vierellä käy." Lapsuudesta saakka rakas "Suojelusenkeli- laulu kuvaa ihmisen elämän polkua. Jumala ohjaa elämämme matkaa taivaan kotia kohti. Millainen on taipaleemme edessäpäin? Vain päivän tai hetken kerrallaan sen näemme tai kuljemme.

Paljon on ollut usvaa ilmassa viime päivinä. Siinä ei näe kauas, mutta täytyy vain kulkea oikeaa tietä, joka vie kotiin. Turha on poiketa tieltä, silloin melko varmasti kulkee harhaan.
 Elämämme polkua ohjatkoon Jumalan sana, valona ja tienviittana. Kanssamme kulkevia tukekaamme ja kohdatessamme hädässä olevia auttakaamme, kunnes pääsemme lopullisesti Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen.

Jeesus Kristus on kulkenut kärsimyksen ja kuoleman tien. Ristinkuolemallaan Hän on sovittanut syntimme ja rikkomuksemme. Kuoleman voittajana Hän on kulkenut yli rajan ja avannut omilleen tien Taivaan Kotiin.

"Murheen alhossa ole turvana, että armos vahvistaisi, kestävyyteen totuttaisi. Nosta mieleni määränpäähäni. Johda matkani, rakas Herrani. Saata rauhaan ahdingoista, esteet viimeisetkin poista, avaa ovesi, päästä lepoosi."

Anna Liisa Hakulinen
kappalainen